Ingemars Orkester har jubileum i år. Som alltid vil de feire, men i år er det litt vanskelig.

Ingemars fyller 35 år – og feirer i Kongsvinger

Ingemars Orkester liker å feire jubileum. Det har de alltid feiret. Nå skal de etter planen spille i Kongsvinger 23. januar.

Publisert

Helt siden 1986 har Ingemars gjort seg bemerket. Ikke bare lokalt, men også i resten av landet. Når det er jubileumsår er det ekstra morsomt å spille. Det skal de etter planen 23. januar på Rådhusteateret.

Så lenge koronapandemien tillater det, riktig nok. Ingemars har som mange andre måtte vende seg til at konserter blir utsatt det siste året.

Konserten som er planlagt 23. januar er opprinnelig utsatt fra 9. januar. På et eller annet tidspunkt skal det uansett feires.

Over 160 billetter er allerede solgt. Ikke bare er det jubileum heller. I fjor ga Ingemars ut albumet «Rekti Venner». I forbindelse med det albumet er bandet sultne på en turné.

– Så lenge det er klarsignal fra myndighetene, står vi klare. Det er i hvert fall planen, sier vokalist og gitarist Terje Ingemar Larsson.

På fjorårets spillinger var det konsert for sittende. Normalt skal det være skikkelig danseband-stemning.

– Det har vært annerledes, men litt fint også. Slik kan det komme til å bli ganske lenge, vi får se det an, sier Larsson.

Akkurat den biten har vært en overgang, men det viktigste er uansett å få gjennomføre konserter.

– Det er viktig for oss å markere. Det har vi alltid gjort. Tilbake i 2006 (20-årsjubileum) kom over 5.000 personer til Rådhusplassen. Det var riktignok gratiskonsert, men det er ikke hver dag slike ting skjer. Vi har vært heldige og fått spille mye opp gjennom.

– En merker at man ikke er 25 år lenger, men det er fortsatt musikken som er livet vårt, sier Larsson.

Powered by Labrador CMS