NYE STUDIEPLASSER I KONGSVINGER:

Prosjektleder Beate Skasdammen og daglig leder Vegard Herlyng ved Høgskolesenteret i Kongsvinger ønsker velkommen til engelskstudenter fra høsten.
Prosjektleder Beate Skasdammen og daglig leder Vegard Herlyng ved Høgskolesenteret i Kongsvinger ønsker velkommen til engelskstudenter fra høsten.

Utvider med engelsk

Høgskolesenteret utvider tilbudet med et deltidsstudium i engelsk fra høsten.

Publisert

Fra høsten kan du studere engelsk ved Høgskolesenteret i Kongsvinger (HIK). Søkestart for et nytt, to års deltidsstudium er rett rundt hjørnet.

– Det passer for mange, for eksempel for lærere som ønsker faglig påfyll. Eller de som kommer rett fra videregående og ikke er helt sikre på veien videre. Eller generelt for alle i arbeidslivet. Gode engelskkunnskaper er alltid godt å ha med seg videre, sier prosjektleder Beate Skasdammen.

25 studieplasser

I arbeidet med å etablere det nye tilbudet har hun jobbet tett med kommunene gjennom Regionrådet det siste året.

– Det er et etterspurt tilbud. Til høsten slipper folk å reise ut av distriktet for å studere engelsk. Og vi tilfører nye studieplasser til Høgskolen i Innlandet (HINN), forteller hun.

I utgangspunktet utgjør det nye engelskstudiet 25 studieplasser, med mulighet for utvidelse dersom søkertallene tilsier det.

– Hvorvidt tilbudet blir permanent avhenger også av responsen. Vi jobber langsiktig og svært fornøyde med at studiestedet Kongsvinger får et større tilbud. Det er morsomt hver gang vi får til noe nytt, sier daglig leder Vegard Herlyng ved HIK.

– Stor betydning

– At HINN velger å legge slike studier til Kongsvinger har stor betydning for innbyggerne i Kongsvinger-regionen. Det gjør det i tillegg mer smidig for næringslivet å få oppgradert sin kompetanse. Alle vinner på dette, sier Anne Huse i en pressemelding. Hun representerer kommunene i regionen.

– Studiet er en del av høyskolens satsing på fleksible utdanninger. Med sin fagorientering mot språk og litteratur er engelskstudiet et nytt tilskudd til studietilbudene og viktig for å kunne videreutvikle kompetansen i regionen, sier dekan Morten Ørbeck ved fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved HINN.

FAKTA:

Engelskstudier på Kongsvinger

Frittstående årsenhet i engelsk fra høsten 2022.

Gir 60 studiepoeng.

Gjennomføring på deltid over to år med halvdagssamling hver uke og fem heldagssamlinger per semester.

Powered by Labrador CMS