Til jul er to av tre bygninger tett: Se nye Haugekvartalet fra lufta

Haugekvartalet skal stå klart høsten 2021, og vil blant annet bestå kontorer, forretninger og leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Drøyt ett år er gått siden gravearbeidet av det nye Haugekvartalet ble satt i gang. Det er Ø.M. Fjeld som bygger, og assisterende prosjektleder Fredrik Moss sier til Mitt Kongsvinger at de så langt i prosessen er i tråd med planene.

Haugekvartalet skal stå klart høsten 2021.

— Det er tre bygg, og disse tre er i litt forskjellige faser: Det første bygget er nå tett. Bygg nummer to blir tett til jul, og råbygget på bygg tre står ferdig til jul, sier han.

Prosjektet i Haugekvartalet er til sammen på 10.000 kvadratmeter fordelt på disse tre byggene. Bygningene vil bestå av kontorer, forretninger og leiligheter samt underjordisk parkeringskjeller. Denne er på i overkant av 2.000 kvadratmeter, opplyser Moss.

På bakkeplan vil alle de tre byggene ha næringsarealer. KB gruppen arbeider med å fylle lokalene med leietakere.

— I bygg nummer en og tre vil det være kontorarealer. Bygg nummer to, som ligger i Rådhusgata, har 33 leiligheter og tre hybler.

Alle de 33 leilighetene ble solgt i løpet av svært kort tid.

I prosessen har Ø.M Fjeld satt ned rørspunt for å komme dypt nok ned, uten å ødelegge gatene. I underkant av 10.000 kubikk med fjell er kjørt ut, et omfattende arbeid som startet i november i fjor.

— Å reise bygget begynte vi med i vår. Den synlige delen fra parkeringskjelleren og oppover kom opp i sommer.

Den assisterende prosjektlederen er takknemlig for hvordan prosjektet har blitt mottatt i byen.

— Det er blitt godt akseptert, både av tålmodige naboer og gjennom god dialog med kommunen. Vi føler oss velkommen som prosjekt, sier han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS