Ansvarlig redaktør Audun Bårdseth (t.v.) og styreleder Erik Veiby.

Grunnla først Mitt Kongsvinger – nå lanserer vi Mitt Eidskog

Mitt Kongsvinger skal fortsette som før, men snart får også eidskogingene sitt Mitt Eidskog.

Publisert Sist oppdatert

Nye Medier Invest AS lanserer nettavisen Mitt Eidskog. Selskapet lanserte nettavisen Mitt Kongsvinger høsten 2020. Den nye nettavisen skal dekke nabokommunen Eidskog.

Styreleder i Nye Medier Invest AS, Erik Veiby, forteller at etableringen av Mitt Eidskog er en helt naturlig utvikling for selskapet.

– Selv om vi på produktnivå er svært opptatt av å tenke lokalt, er utgiverselskapets strategi å tenke geografisk bredt. Vi utelukker ikke at det kan komme flere nyetableringer under «Mitt-konseptet», også utenfor Kongsvingerregionen. Dette er et konsept vi har stor tro på, og vi har allerede høstet mange nyttige erfaringer som vil gjøre oss i enda bedre stand til å ta de riktige valgene. Mitt Kongsvinger har vært lærerikt, og ikke minst har det fortalt oss at lokalsamfunnet ønsker slike nisjeaviser, mener Veiby, styreleder i Nye Medier Invest AS.

Utgiverselskapet har fått innovasjonsstøtte fra Medietilsynet til å etablere Mitt Eidskog. Lanseringen vil skje i løpet av vårparten.

– Vi har opplevd god respons fra både lesere og annonsører etter at vi lanserte Mitt Kongsvinger. Vi ser at Eidskog er i en skyggedal når det kommer til nyhetsdekning – noe også forskning underbygger. Det fortjener ikke eidskogingene. Med Mitt Eidskog vil vi øke mediemangfoldet i kommunen gjennom journalistisk formidling av nyheter, aktualitetsstoff, kommentarer, kronikker og sette dagsorden rundt viktige samfunnsområder for eidskogingene, forteller Audun Bårdseth, ansvarlig redaktør for Mitt Kongsvinger og Mitt Eidskog.

Bårdseth er selv eidskoging. Han har bakgrunn som blant annet ansvarlig redaktør og daglig leder i Gjengangeren i Horten, før han overtok redaktørstolen i Mitt Kongsvinger.

Bårdseth kjenner Eidskog som en spennende kommune, med flere bygdesentrum. Det er et allsidig og variert næringsliv i kommunen, med betydelige bedrifter innen bygg og anlegg, industriproduksjon, varehandel, salg, service og turisme.

– Næringsminster Jan Christian Vestre, gjennom sitt selskap Vestre, bygger verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk i Eidskog. På Magnormoen finner vi Norges nest største grenseovergang, noe som fører med seg grensekriminalitet. Det er i det hele tatt mye som foregår i Eidskog og som de drøyt 6.000 innbyggerne fortjener å få vite mer om. Det skal de nå få gjøre ved å lese Mitt Eidskog, sier han.

Powered by Labrador CMS