Tony Bekkengen, daglig leder i Frelsesarmeens rusomsorg, kan smile over 30.000 kroner i hjelpemidler.
Tony Bekkengen, daglig leder i Frelsesarmeens rusomsorg, kan smile over 30.000 kroner i hjelpemidler.

Frelsesarmeen innfører tiltak i julen og får støtte av kommunen

Kongsvinger kommune har bevilget 30.000 kroner til utvidet julefeiring til Frelsesarmeens rusomsorg avdeling Linken og Jobben. Det gjør julen bedre for mange rusavhengige, og det nye tiltaket «Stedet» skal nyte spesielt godt av dette.

Publisert

Frelsesarmeens rusomsorg avdeling Linken og Jobben får ekstra hjelp i år.

Daglig leder Tony Bekkengen i Frelsesarmeens rusomsorg sier at det er midler som betyr mye for mange.

– Vi har hvert år arrangement på julaften, men i år på grunn av korona kom det et ønske fra ledelsen vår om at vi skulle holde åpent så mye som mulig. Det koster en god del penger, som vi i utgangspunktet ikke har. Da søkte vi kommunen om midler og fikk 30.000 kroner til utvidet julefeiring i Linken og Jobben.

Det nye tiltaket «Stedet» skal nyte spesielt godt av dette.

– Med 30.000 kroner får vi gjort mye mer. Vi vil ha åpent så å si hele romjula. Andre juledag har vi konsert med Roy Lønhøiden, og det blir flere aktiviteter.

– Mange som har det tøft

Stedet åpnet i januar, men er i pandemien blitt lite markedsført.

– Først og fremst handler det om at vi vil ha et tilbud for å forebygge ensomhet og isolasjon. Vi følger smittevernhensyn og har en maksgrense på 20 personer om gangen. Da er det en fordel å ha åpent så lenge som mulig. Blant våre folk er det mange som har det veldig tøft om dagen, og julehøytiden er ekstra tøff fra før. Vi vil ivareta dem som ønsker seg et tilbud, sier Bekkengen.

– Hva er det du forventer av julen i år?

– Jeg forventer ikke så mye annet enn at det vi gjør vil bli satt pris på og bli besøkt. Alle signaler tyder på det. Hvis vi kan bidra til at folk får en bedre jul med at vi holder åpent, er vår målsetning nådd.

Julemiddag på dagen

Anne Beth og Leif Erling Fagermo står også på i år for Frelsesarmeen.

Innsamling av penger i julegryta er fortsatt like viktig, men i år sendes det langt mer over Vipps.

Leif Erling forteller at lag og foreninger har vært flinke til å gi i år, og at Frelsesarmeen har som målsetning å passere 300.000 kroner i innsamling dette året.

Anne Beth og Leif Erling Fagermo samler inn til jul.
Anne Beth og Leif Erling Fagermo samler inn til jul.

Det kommer naturlig nok godt med, også over på nyåret og frem til neste jul. Utdeling av gavekort til dem som har søkt om støtte i julen ble gjort onsdagen som var, som det også bruker å være før jul.

Også i koronaåret er det meste som det bruker å være, opplyser Leif Erling. Selve julaften blir imidlertid flyttet på.

– For vårt arbeid er det ikke så veldig annerledes i år. På julaften blir det julemiddag på dagen på Vinger Hotell, for dem som har meldt seg på. Det er stort sett de rusavhengige og enslige, sier Anne Beth.

Powered by Labrador CMS