Søndag fikk KIL det tøft på hjemmebane.

Poengrekorden glapp – pinlig hjemmetap i siste serierunde

Poengrekorden ble aldri noe av etter et klønete hjemmetap i siste runde mot Tromsdalen.

Publisert Sist oppdatert

KIL ville med seier slå egen poengrekord i 2. divisjon. Den var på 70 poeng, og kom tilbake i 2003.

Søndag ble sesongen avsluttet med 68 poeng i stedet. Kongsvinger bød aldri på de store sjansene i løpet første omgang, men av erfaring skulle KIL ha et ekstra gir eller to å gå på til senere i kampen.

I siste serierunde fikk ingen på Gjemselund se noe til det. I stedet var det Tromsdalen som yppet seg, og det så ut som om Daniel Lysgård i midtforsvaret virkelig hadde gjort det helt store, da dommer dømte straffe og trakk opp det røde kortet.

Dommer ombestemte seg og delte ut gult kort. Straffesparket gikk også over mål, men KIL ble ikke noe mer skjerpet av dette. Bare drøye to minutter senere gikk Tromsdalen opp i ledelsen likevel, da Adrian Pedersen fikk muligheten på blank kasse, sju minutter ut i andre omgang.

I det 79. spilleminutt la Einar Ness på til 2-0, og da så KIL virkelig ferdige ut for sesongen.

En redusering av Harald Holter i det 86. minutter skulle likevel hjelpe på spenningen, men på overtid fikk Tromsdalen punktere kampen.

Keeper August Strömberg var langt ute og bommet på en takling. Dermed var det åpent mål for Sigurd Grønli, og publikum begynte etter dette å forlate stadion.

3-1 ble også sluttresultatet, og KIL gikk altså på årets første hjemmetap i siste serierunde.