Forsvarets veteransenter.

Snart kan veteransenteret åpne igjen

Hvis smittesituasjonen holder seg på nedadgående trend, gleder Forsvarets veteransenter på Kongsvinger seg til å åpne opp igjen, til glede for mange.

Publisert

Veteransenteret har årlig 10.000 gjestedøgn fra forskjellige deler av landet, men siden januar har det vært stopp for aktivitet på Bæreia.

Dette er som i så mange andre tilfeller et resultat av koronasituasjonen. Nå er det gryende optimisme for å kunne åpne opp. Dette skriver veteransenteret i et Facebook-innlegg.

Et av forsvarets prioriteringer under pandemien har vært å hindre og dempe smitte, forteller sjef på veteransenteret, Arnstein Hestnes.

Det er 18. mai veteransenteret satt som mål å åpne igjen.

– Det er mange som gleder seg, så vi håper å komme i gang når regjeringen setter i gang med åpningsfase 2 av gjennomåpningen.

– Men vi vil ikke kjøre på med full kapasitet. Vi må passe på at vi ikke har alle våre ansatte på jobb samtidig hvis det skulle oppstå smitte. Så lenge situasjonen er som den er nå, vil vi kjøre på halv maskin, sier Hestnes.

Veteransenteret skriver at det ikke vil bli avholdt aktivitetsuker eller helgeopphold før etter sommeren, men rekreasjonsperioder for enkeltveteraner i grupper vil gjenoppstå.

– Det er forskjellige mennesker med forskjellige behov. Noen har behov for rådgivning, mens andre har behov for å komme og slappe av, bruke naturen og trene i treningsrommet.

Kortvarige besøk fra gjester som kommer ut og inn må vente litt til, forteller Hestnes også.

Powered by Labrador CMS