Styreleder i Sparebanken Hedmarks kunstfond, Wenche Høye (t.h.), overrekker et tilsagnsbrev på én million kroner til ordfører i Kongsvinger, Margrethe Haarr.
Styreleder i Sparebanken Hedmarks kunstfond, Wenche Høye (t.h.), overrekker et tilsagnsbrev på én million kroner til ordfører i Kongsvinger, Margrethe Haarr.

Milliongave fra kunstfondet

Kongsvinger kommune er blitt tildelt én million kroner av Sparebanken Hedmarks kunstfond. Nå har kommunen avgjort at kunstprosjektet skal komme festningsavenyen til gode.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Margrethe Haarr er naturlig nok svært glad for tildelingen, som hun håper og tror byens innbyggere vil kunne glede seg over.

– Jeg er veldig takknemlig for gaven vi har fått, det er en gave som jeg håper vil være til glede for innbyggerne. For oss betyr det at vi har muligheten til å realisere deler av planen knyttet til den visuelle opplevelsen av Storgata, med et kunstprosjekt. Resultatet av prosjektet vil kunne gi et viktig tilskudd i byrommet, påpeker hun.

Kommunen måtte rask bestemme seg for hva de ønsket å bruke gaven til, og de bestemte festningsavenyen ville være midt i blinken.

– Sparebanken Hedmarks kunstfond utlyste en konkurranse i de kommunen de har tildelt midlene til, og har satt i gang en prosess med prekvalifisering til disse kunstprosjektene. De trengte derfor en rask avklaring av hvor kommunen ønsket at kunstverket skulle plasseres. Det ga ikke kommunen rom til å følge vanlige prosesser knyttet til utvelgelse av plassering av et kunstprosjekt. Vi har derfor sett igjennom tidligere prosjekter vi har gjennomført, som kunne være aktuelle å få realisert deler eller hele av med disse midlene nå. Valget falt på prosjektet festningsavenyen, da dette var et godt gjennomarbeidet prosjekt der hensikten er å markere og forsterke forbindelsen mellom Kongsvinger sentrum og Kongsvinger festning både visuelt og funksjonelt. Siden oppgradering av Storgata nå er i gang, mener vi det er hensiktsmessig å koble disse to prosjektene sammen, sier Haarr, som håper kunsverket vil skape engasjement og være identitetsskapende – og bli et møtepunkt langs Storgata.

Nærmere 100 kunstnere har meldt sin interesse for prosjektet, og styret i Sparebanken Hedmarks kunstfond vil nå foreta en pre-kvalifisering, hvor til slutt fem kunstnere skal fremme sine forslag. Til slutt blir det en kunstner som får oppdraget.

Powered by Labrador CMS