Festival Bohem flytter seg ut av Herdahlsparken i Øvrebyen og opp mot festningen. Billetter legges ut 1. mai og artister vil bli sluppet i tiden fremover.
Festival Bohem flytter seg ut av Herdahlsparken i Øvrebyen og opp mot festningen. Billetter legges ut 1. mai og artister vil bli sluppet i tiden fremover.

Festival Bohem søker frivillige

Om mindre enn to uker starter billettsalget og artister slippes i tiden fremover. Arrangørene henvender seg nå lokalt for frivillige og tilbydere til Festival Bohem.

Publisert Sist oppdatert

— Vi er avhengige av lokalt næringsliv for å kunne gjennomføre festivalen. Vi trenger frivillige til å hjelpe til dagen før festivalen, med opp- og senere nedrigging, under festivalen og i etterkant, sier produksjonsleder Tara Solli.

— Det gjelder de som kan hjelpe til med diverse oppheng av ting, sette opp gjerder, strekke kabler, sette opp bord og benker, bære og løft, snekre og male. Det trengs også noen til å holde orden på festivalområdet.

Frivillige som hjelper til vil få mulighet til å delta på festivalen den dagen de ikke jobber. Ønsker du å jobbe som frivillig på Festival Bohem kan du sende mail til frivillig@festivalbohem.no

Artistslipp og billettsalg

I disse dager behandler kommunen søknaden til Festival Bohem og det søkes om tilskudd på 100.000 kroner til Kongsvinger kommune for årets arrangement. Det er sendt tre alternative budsjett avhengig av situasjonen til sommeren og gjeldende regler.

Rådmannen anbefaler at søknaden imøtekommes. Saken tas opp onsdag 21. april i komitémøte for miljø- og samfunnsutvikling, før søknaden sluttbehandles av formannskapet 12. mai.

Hvis alt går etter planen, vil det være festival både fredag og lørdag 13. og 14. august, med festningen som ny lokasjon. Festival Bohem ble i 2019 og 2020 holdt i Herdahlsparken i Øvrebyen. Mitt Kongsvinger skrev i april at arrangementet har vokst seg ut av parken og ønsker å sikre koronaavstand.

Billetter til årets festival legges ut 1. mai og artister vil bli sluppet i tiden fremover.

Styreleder Henning Olstad Kjøk har tidligere sagt at festivalen tar sikte på lokale artister, men at de også jobber mot noen nasjonale og skandinaviske storheter.

— Alt avhenger selvsagt av situasjonen til sommeren og gjeldende regler, sa han til Mitt Kongsvinger tidligere i april.

Powered by Labrador CMS