Her blir Adem Güven lagt i bakken uten å få straffespark. Det var matchavgjørende.
Her blir Adem Güven lagt i bakken uten å få straffespark. Det var matchavgjørende.

Dramatikk da seieren glapp

Det vil seg ikke for KIL. Mot Åsane ble de snytt for to straffespark, de misbrukte tre gigantsjanser og mistet seieren ni minutter før slutt. Det var den sjette ett-poengeren på de åtte siste kampene. Men KIL nekter for at løpet er kjørt.

Publisert

Dette var en kamp KIL måtte vinne for å ha håp om å berge plassen. De snudde 0-1 til 2-1-ledelse, og hadde seieren i lomma til det gjensto under 10 minutter av kampen. Men som så mange ganger før, klarer de ikke å stå i mot. Hjemmelaget skjøt først i stolpen, og var først på returen – og banken inn utligningen til 2-2.

BØRS

Riffi Mandanda 7

Fredrik Pålerud 5

Per Magnus Steiring 5

Edvard Skagestad 6

Ville Jalasto 6

Victor Grodås 4

Even Bydal 4

Kamer Qaka 6

Mac Laham 6

Adem Güven 5

Ludvig Langrekken 4

Innbyttere:

Markus Aanesland 3

– Vi fikk ett poeng, som kan vise seg å bli avgjørende når vi skal telle opp. Vi spilte en god kamp mot et godt lag. Vi eliminerte dem fullstendig i første omgang. Men det koster å presse høyt og vi ble slitne. Byttene vi foretok endret strukturen i laget, oppsummerer trener Espen Nystuen.

– Hvordan opplevd du de to straffesituasjonene?

­– Det er straffe, enkelt og greit.

– Hva tenker du om KILs muligheter nå?

– Vinner vi de tre siste kampene, så tror jeg vi klarer det. Vi skal starte med å vinne over Stjørdals-Blink. Med seier der, så er jeg overbevist om at det løsner skikkelig. Vi er gode om dagen. Så jeg er fortsatt optimistisk, sier Nystuen.

Dette var egentlig en kamp som var et speilbildet av hvordan det har vært i det siste. KIL evner ikke å avgjøre jevne kamper, selv om de har sjanser nok til det. Adem Güven og Markus Aanesland misset begge alene med keeper, og Kamer Qaka smalt ballen i stolpen med en skudd fra 17 meter. I tillegg ble KIL snytt for to straffespark. Spesielt situasjonen da Adem Güven ble lagt i bakken etter to minutter kan vise seg å bli avgjørende for om KIL rykker ned. En svak dommer vinket spillet videre, og Åsane gikk rett i angrep og tok ledelsen.

– Til og med Åsane-spilleren sa til meg at det var straffespark. Jeg er forbi han, og han tar beinet mitt i stedet for ballen. Når Åsane går rett i angrep og scorer, så er det ekstra surt, sier Adem til Mitt Kongsvinger.

Åsane-KIL 2-2 (1-1)

1-0: Kristoffer Larsen (2), 1-1: Maclaham (12), 1-2: Per Magnus Steiring (58), 2-2: Simen Helland Lassen (81).

Gult kort: Kristoffer Valsvik, Sindre Austevoll og Martin Ueland, Åsane. Adem Güven, Even Bydal, Markus Aanesland, KIL.

Ti minutter senere var KIL heldige som utlignet til 1-1. Mac Laham sendte et ikke altfor godt frispark på mål. Ballen fikk en stuss og keeperen rotet den inn. To minutter senere så blir KIL snytt for straffespark nummer to. En Åsane-spiller handser i duell med Ludvig Langrekken. Svakt av assistentdommeren som hadde orkesterplass til situasjonen.

KIL styrte de første 45 minuttene, og var bedre enn hjemmelaget.

Initiativet slapp de etter hvilen. De lot Åsane komme inn i kampen igjen. Likevel skapte KIL gode muligheter, som de burde utnyttet bedre. KIL har rett og slett ikke råd til å sløse bort slike sjanser. Fem minutter ut i omgangen ble Adem Güven spilt alene gjennom, men avsluttet utenfor.

– Den skal jeg score på, det er svakt av meg. Jeg får egentlig litt for god tid, og rekker å tenke. Det er typisk når det er motgang, for hadde vi vært der oppe og kjempet i toppen, ville det gått på instinkt. Da hadde jeg satt ballen i 9 av 10 tilfeller, erkjenner Adem.

Det skulle en dødball til for at KIL tok ledelsen. Per Magnus Steiring kriget ballen i mål da han i duell med to Åsane-spillere fikk pannebrasken å en corner etter 58 spilte minutter.

KIL virket mer og mer kjørt utover i omgangen. De var på etterskudd, og slapp hjemmelaget til. Utligningen kom i det 81. minutt, etter at Åsane først skjøt i stolpen. Ingen KIL-spillere plukket returen – og dermed sto det 2-2.

Begge lag hadde muligheten til å avgjøre kampen, og på overtid kom Markus Aanesland alene med keeper. En dårlig siste touch førte til at keeper fikk snappet ballen – og kampen endte med poengdeling.

Selv om det var skuffende med uavgjort etter en godt gjennomført kamp, så nekter KIL-kaptein Adem Güven å slukke lyset.

– Grorud tapte 1-6 hjemme mot Raufoss, og vi er i ferd med å utligne målforskjellen. Taper de resten av kampene, klarer vi oss med to uavgjorte og én seier på de tre siste, poengterer han.

Powered by Labrador CMS