Vegard Hansen Vegard´s vinkel Vegards hjørne

En stille bønn

Vegard Hansen

Trener for KIL Toppfotball

Gud og jeg har aldri hatt spesielt god kontakt. Det tilspisset seg i 2020 da Han, på tross av innstendig bønn, ikke hjalp Gauseth med å få en straffe i mål på Aker Stadion på 1-2 i det 87. minutt.

Men mot Start tenkte jeg at det kan vel ikke skade å prøve igjen. Så jeg foldet hender, kikket opp mot himmelen og ba en stille bønn.

Kjære Gud, du som kanskje er i himmelen. Det er ikke ofte jeg plager deg - jeg har faktisk ikke bedt om noe siden den gangen i Molde, husker du. Men akkurat nå hadde det vært veldig fint med en hjelpende hånd: Kan du være så snill å hjelpe Lars med å score på denne straffen!? Amen.

I det Lars la ned ballen og rygget tilbake, kneppet jeg kjapt hender igjen og tilføyde: - Du kan forresten betrakte dette som din siste sjanse.

Seieren mot Start førte oss tilbake på tabelltoppen – der vi liker oss så godt. For å beholde den posisjonen gjennom ferien trengte vi minst ett poeng i Fredrikstad. Det ble en tett og jevn kamp, hvor vi kom under i starten av andre. En stilling som stod seg til det 88. minutt.

Når man trenger en scoring i det 88. minutt, hvem er det da som dukker opp og sparker ballen i motstanderens mål? Det er Adem Güven, det.

Nå har Adem scoret syv mål på de siste ti kampene. Det er ganske godt gjort av en mann på snart 38.

I ferien har jeg sittet på soldekket på Kiel-fergen, sett Gyllene Tider i Lysekil og vært full i Gøteborg. Men nå er ferien over og jeg returnerer fra mitt midlertidige liv som normalt menneske.

Nå bryter helvete løs igjen. 15 tøffe kamper gjenstår. 15 kamper hvor vi enten kan vinne, tape eller spille uavgjort. Man vet aldri.

I fotball kan man være soleklar favoritt, men likevel tape 3-0 hjemme mot Hødd. Det ikke alle tenker på er at i motsetning til for eksempel en konsert, hvor alle er på samme lag, vil halvparten av de som er på ”scenen” under en fotballkamp gjøre alt de kan for å ødelegge for deg. Som for eksempel elleve mann fra Raufoss.

Vi ligger 11 plasser og 15 poeng foran dem, likevel er det umulig å vite utfallet på forhånd. Jeg vet det i hvert fall ikke. Og nå som Snåsamannen er død, tviler jeg på at det er noen andre som vet det heller.