Nytt smitteutbrudd i kommunen

Denne uken har det blitt bekreftet 11 nye smittetilfeller i Kongsvinger, kommunen anser det som å være et nytt utbrudd

Publisert Sist oppdatert

Kommunen skriver i en pressemelding fredag ettermiddag at det ble oppdaget enda ett nytt Covid-19-smittetilfelle torsdag, dette er i tillegg til de fire tilfellene som kommunen opplyste om denne dagen.

I løpet av fredagen har det også blitt bekreftet tre nye smittetilfeller med Covid-19 i Kongsvinger, ett av hvilke sier kommunen er en nærkontakt av en allerede kjent smittekjede. De to andre tilhører en ny smittekjede, men skal ihvertfall være del av en og samme. Disse to tilfellene har så langt ukjent smittevei.

De fleste nye smittetilfellene de siste ukene skal ifølge kommunen være tilknyttet til Vennersberg skole. Kommunen har nå valgt å klassifisere situasjonen som at Kongsvinger opplever et nytt smitteutbrudd, da dette nå involverer mer enn 2 til 3 husstander.

Kommunen sier de har god dialog med FHI og følger de nasjonale retningslinjene. Utbruddet anses å være under kontroll og alle nærkontakter skal nå være i karantene.

De smittede følges nå opp etter nasjonale retningslinjer.

OVERSIKT OVER SMITTEDE SISTE UKE:

  • Fredag 11.06.2021: 3 (hittil i dag)
  • Torsdag 10.06.2021: 5
  • Onsdag 09.06.2021: 1
  • Tirsdag 08.06.2021: 2
  • Mandag 07.06.2021: 0
  • Søndag 06.06.2021: 0 *

*Da søndagens smittetilfelle ikke er folkeregistret i Kongsvinger blir det heller ikke registrert i kommunens statistikk

Innreiseregler

Kommunen minner i pressemeldingen også om de nye innreisereglene som gjelder fra fredag kl. 15.00

Fullvaksinerte og personer som har gjennomgått koronasykdom de siste seks måneder får nå fritak for innreisekarantene, dersom de kan fremvise norsk koronasertifikat. Alle andre som kommer til Norge må i utgangspunktet fremdeles i karantene.

Alle som skal inn i Norge skal fortsatt testes ved innreise, også de som nå får fritak fra innreisekarantene.

Regjeringen fraråder fremdeles reiser til utlandet. Reiserådet gjelder frem til 1. juli 2021.

Kommunen ber reisende være godt kjent med de nye innreisereglene, og legger til at de som ønsker å ta seg en tur til Sverige bør være forberedt på lange køer ved grensepassering de neste dagene.

Powered by Labrador CMS