Frem til 28. juni har over 9.000 personer i Kongsvinger fått første dose. Neste uke går kommunen i gang med vaksinegruppe 10.

Halvparten av befolkningen har fått minst én vaksinedose

Publisert Sist oppdatert

Frem til 28. juni er 9057 personer i Kongsvinger registrert vaksinert med første dose. Det viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Dermed har over 50 prosent av befolkningen i Kongsvinger fått minst én vaksinedose*

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid. 6284 personer er registrert vaksinert med andre dose, og dermed er over 35 prosent av oss fullvaksinert. De som har fått andre dose inngår i antallet over de som har fått første dose.

De samme tallene nasjonalt viser 45,7 prosent av befolkningen som har fått første dose, og 28,6 prosent av befolkningen er fullvaksinerte: 2.464.358 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk mandag. 1.542.349 personer har fått andre dose.

Kongsvinger kommune opplyser om at de starter vaksineringen av gruppe 10 neste uke. Gruppe 10 er alder 18-24 år og 40-44 år.

* Kongsvinger kommune har tidligere presisert at vaksineregisteret inkluderer vaksinedoser til prioritert helsepersonell. Det er flere av kommunens helsepersonell som er bosatt i andre kommuner, men som blir vaksinert her.

Powered by Labrador CMS