Vaksinasjon covid-19 skilting Kongsvinger kommune

Over 3000 har stilt seg i vaksinekøen

Det har nå gått en uke siden kommunen annonserte at det nå var mulig å registrere seg til massevaksinering av befolkningen.

Publisert

Per onsdag morgen har 3164 personer i Kongsvinger registrert seg, samtidig som det nå har gått litt over en uke uten nytt påvist smittetilfelle i kommunen.

– Det er veldig bra, men dugnaden er enda ikke over. Vi må være forberedt på at det kan komme, selv om vi håper jo på at det forsetter å ikke kommer nye tilfeller, sier kommunens vaksinekoordinator, Linda Langfoss Utgård.

Hun presiserer at det er viktig at folk registrerer seg, slik at kommunen i tur kan legge de i riktig prioriteringsgruppe.

– Alle vil få tilbudet om vaksinering, men det at de registrerer seg i vaksinekøen gjør at vi har lettere for å fange opp de som ikke er folkeregistrert i kommunen eller de med tilleggsykdommer vi burde vite om, forklarer Utgård.

Det vil si at sesongpendlere, arbeidsinnvandrere, studenter eller andre som bor eller i stor grad oppholder seg i Kongsvinger uten at de kanskje har endret folkeregistrert adresse har også krav på vaksine fra Kongsvinger kommune. De som er bosatt i nabokommunene og pendler til Kongsvinger vil derimot få vaksinetilbud fra sin egen kommune, med unntak av de som pendler til Kongsvinger for å jobbe i helsetjenesten, disse nå er i prosessen med å få vaksinen av arbeidsgiver her.

Mitt Kongsvinger rapporterte i forrige uke at kommunen også utlyste etter frivillige som kunne hjelpe til med massevaksineringen, noe Utgård sier de opplevde en enorm respons på kort tid etter at det ble lagt ut.

– Det er litt komplisert å skulle legge langsikte planer rundt vaksineringen når vi bare vet hvor mange doser vi får fra uke til uke. Vi vil kontinuerlig legge ut hvor mange doser vi får og hvilken vaksinegruppe vi er i, akkurat nå så holder vi på med vaksineringen av de over 85 år, sier Utgård.

Powered by Labrador CMS