Sentrum videregående starter opp med alle elevene tilbake på skolen fra og med onsdag 20. januar.

Lavere smittetall i Kongsvinger og nye nasjonale tiltak

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding mandag opplyser Kongsvinger kommune om at det ikke er påvist nye smittede av Covid-19 i helgen. Det har ikke kommet noen nye smittetilfeller hittil i dag.

— Det er gledelig at smittetallene i Kongsvinger kommune nå er lavere, men kommunen anmoder fremdeles alle til å følge de nasjonale retningslinjene og lokale tiltakene for å unngå et nytt smitteutbrudd.

Totalt har 153 personer fått påvist koronasmitte siden søndag 22.11.2020.

Mandag la regjeringen frem de nye koronatiltakene, som gir noen lettelser for barn og unge.

Ungdomsskoler og videregående nedjusteres fra rødt til gult nivå. I tråd med regjeringens anbefalinger går ungdomsskolen i Kongsvinger kommune tilbake til gult beredskapsnivå fra mandag 25. januar. Overgang til gult beredskapsnivå betyr at alle elever har stedlig tilstedeværende undervisning.

Sentrum videregående skole skriver på Facebook at skolen starter opp med alle elevene tilbake på skolen fra og med onsdag 20. januar.

I en tekstmelding til Mitt Kongsvinger opplyser assisterende rektor Øivind Smerkerud at også Øvrebyen starter opp skolen på gult nivå onsdag.

— Vi gleder oss til å få en mer normal skolehverdag, skriver han.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne fra 20. januar. Kamper, cuper og stevner må fortsatt utsettes.

Anbefalingen om digital undervisning på universiteter og høyskoler videreføres.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene, dersom det er mulig å holde god avstand.

Besøkstoppet ved sykehjemmene i Kongsvinger kommune oppheves fra 20. januar. For å redusere smittetrykket ber likevel kommunen om at besøk begrenses frem til andre dose av koronavaksinen er satt på sykehjemmene.

Besøk på institusjon må fremdeles avtales på forhånd.

Langelandhjemmet. Den første koronavaksinen i kommunen ble satt her 7. januar. Besøkstoppet ved sykehjemmene oppheves fra onsdag, men kommunen ber om at besøk begrenses frem til andre dose av koronavaksinen er satt.

Kommunen fortsetter vaksineringen i bemannende omsorgsboliger denne uken. Informasjon om vaksineringen i Kongsvinger oppdateres fortløpende på kommunens hjemmesider.

Powered by Labrador CMS