Appen Smittestopp skal varsle om smitte og deler data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet. Kommunen anbefaler sine innbyggere å laste ned denne

Ingen påviste tilfeller av det muterte viruset i Kongsvingerregionen

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bekreftet noen nye smittede med Covid-19 i Kongsvinger kommune de tre siste dagene eller hittil i dag. Det skriver kommunen i en pressemelding onsdag.

Etter utbruddet av den britiske varianten av Covid-19 i Nordre Follo er det innført omfattende tiltak i tilstøtende kommuner. Det er så langt ingen påviste eller mistenkte tilfeller av det muterte viruset i Kongsvingerregionen, men dette kan endre seg, skriver kommunen.

— Det er gledelig at smittetallene nå er lavere, men det er viktig at vi ikke senker skuldrene. Vår felles innsats er avgjørende for at vi ikke skal få et nytt smitteutbrudd i Kongsvinger. Kommunen oppfordrer alle til å følge nasjonale tiltak, spesielt med fokus på å redusere det totale antall nærkontakter.

Kommunen minner også om de basale smittevernrutinene og at du ved symptomer på covid-19 bør testes.

Kongsvinger kommune anbefaler sine innbyggerne å laste ned smittesporingsappen fra Folkehelseinstituttet (FHI). Appen skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet.

Videre anbefaler kommunen begrensinger i besøk ved sykehjemmene, frem til andre dose av koronavaksinen er satt på sykehjemmene.

Alle gjeldende lokale tiltak i Kongsvinger kommune finner du her. Kongsvinger kommune vil presisere at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

Siden søndag 22.11.2020 har totalt 158 personer fått påvist koronasmitte i Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS