Fortsatt høyt smittetrykk i kommunen: Flere tiltak forlenges

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Kongsvinger kommune torsdag opplyser kommunen at det er påvist syv nye koronatilfeller.

De nye smittetilfellene involverer Sentrum videregående skole og Norges Toppidrettsgymnas (NTG) videregående skole. I tillegg er en medarbeider ved Langeland skole smittet.

— Smittetrykket er fortsatt høyt i Kongsvinger kommune, det er i dag besluttet at flere tiltak forlenges, skriver kommunen.

— Kongsvinger kommune ser alvorlig på smittesituasjonen, det er per i dag ingen tydelig nedgang i antall smittede og dette er bekymringsfullt.

Her kan du lese alle gjeldende tiltak for Kongsvinger kommune. Følgende lokale tiltak innføres/videreføres:

  • I samråd med Idrettsrådet forlenges stopp i all breddeidrett til og med mandag 14.12.20.
  • Rådhusteatret holder stengt til og med torsdag 10.12.20
  • Kommunen oppfordrer innbyggere til å begrense andre fritidsaktiviteter i samme tidsperiode. Det er likevel ingen ting i veien for å ta seg en tur ut i frisk luft.

HELSE OG INSTITUSJONER

  • En medarbeider ved Holt HDO er smittet, alle nærkontakter er satt i karantene og følges opp etter gjeldende retningslinjer.
  • Kommunen minner om at beboere skal ha maks 5 nærkontakter i løpet av en uke, og anmoder om at pårørende bidrar til å opprettholde dette. Vi minner også om at besøkende må holde god avstand til den de besøker.

SKOLE

  • Videregående skoler kommer med egne presiseringer rundt drift og tiltak.
  • Nødvendige tiltak settes inn på Langeland skole.

Det er gjort en vurdering av nivå på trafikklysmodellen for barnehager grunnskoler i Kongsvinger i ettermiddag. Det er besluttet at alle barnehager og grunnskoler fortsetter på gult nivå, og det settes inn tiltak i berørte avdelinger, klasser og skoler ved behov.

Det er viktig at man tester seg på nytt ved utvikling av symptomer i karantenetiden, selv om du allerede har tatt en test tidlig i karantenetiden, minner kommunen om.

— Mange av de smittede opplever kun svake forkjølelsessymptomer. Vi oppfordrer deg til å ta en test hvis du har slike symptomer.

Powered by Labrador CMS