Ett nytt smittetilfelle

Koronatilfellet har ført til at klasser ved Øvrebyen videregående er satt i ordinær karantene og deres hustandsmedlemmer i ventekarantene.

Publisert

Kongsvinger kommune skriver i en pressemelding mandag at det er bekreftet ett nytt smittetilfelle med Covid-19.

— Smittetilfellet følges opp etter nasjonale retningslinjer. Dette har medført at enkelte klasser ved Øvrebyen videregående skole er satt i ordinær karantene og hustandsmedlemmer er satt i ventekarantene. Alle nærkontakter er orientert og testes fortløpende. Smittevei er foreløpig ukjent, skriver kommunen.

Øvrebyen har digital undervisning for alle frem til situasjonen er avklart.

Ifølge Glåmdalen, som har snakket med assisterende rektor ved Øvrebyen Øivind Smerkerud, er tre klasser ved skolen i karantene, i tillegg til en programfag-gruppe og noen ansatte.

OVERSIKT OVER SMITTEDE SISTE UKE:

· Mandag 26.04.2021: 0 (hittil i dag)

· Søndag 25.04.2021: 1

· Lørdag 24.04.2021: 0

· Fredag 23.04.2021: 1

· Torsdag 22.04.2021: 0

· Onsdag 21.04.2021: 0

· Tirsdag 20.04.2021: 1

Kommunen minner om testing ved symptomer. Det meldes om god testkapasitet.

— Det er viktig at man tester seg på nytt ved utvikling av symptomer i karantenetiden, selv om du allerede har tatt en test tidlig i karantenetiden. Mange av de smittede opplever kun svake forkjølelsessymptomer. Det er viktig at også innbyggerne med slike symptomer tester seg. Dette inkluderer også den voksne delen av befolkningen.

I Kongsvinger anbefales det bruk av munnbind for alle over 12 år på steder der det ikke er mulig å holde tilstrekkelig avstand til andre enn husstandsmedlemmer i følgende situasjoner:

· kollektivtransport, inkl. skoletransport

· på butikker hvor kunder kjøper varer, eksempelvis varehandel, kiosk, bensinstasjon, kjøpesentre

· på serveringssteder

· i tros- og livssynshus

Powered by Labrador CMS