Kommunen innfører hjemmeundervisning på flere skoler og klassetrinn

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding mandag opplyser Kongsvinger kommune at ni personer har fått påvist koronasmitte siden søndag.

Totalt er 56 personer smittet med Covid-19 siden søndag 22.11.2020. Anslagsvis 1.200 personer er i karantene. Testing og smittesporing utføres fortløpende, og det er i løpet av den siste uken gjennomført testing av om lag 1.350 personer i Kongsvinger kommune.

— Alle de nye tilfellene er i karantene. Det gjøres oppmerksom på at flere av de nye tilfellene testet negativt (ikke smitte) på første test, men har testet positivt (smitte) i andre testrunde i karantenetiden, skriver kommunen.

Krisestaben har mandag vurdert at det er behov for å sette inn tiltak i flere av kommunens skoler. Kongsvinger kommune vurderer nå også fortløpende behovet for rødt trafikklys i trafikklysmodellen for skole og barnehage.

Følgende nye tiltak innføres:

  • Vennersberg skole: Alle elever mottar hjemmeundervisning inntil videre. Hele 3. trinn og noen enkeltelever ved skolen er i karantene. De andre elevene oppfordres til å holde seg hjemme.
  • Sentrum videregående skole: Det avholdes hjemmeundervisning tirsdag 01.12.2020.
  • Øvrebyen videregående skole: Det avholdes hjemmeundervisning tirsdag 01.12.2020.

Fra før er hele Kongsvinger ungdomsskole og hele Marikollen skole i karantene og det avholdes hjemmeskole.

Det er i samråd med Idrettsrådet besluttet at alle treninger, samt alle kamper og konkurransevirksomhet for barn, ungdom og voksne stopper fram til 06.12.2020. Lokal forskrift er innført. Det oppfordres også sterkt å utsette all annen fritidsaktivitet frem til og med 06.12.2020.

Kongsvinger kommune vil presisere at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene. Kommunen har gjort en gjennomgang av tiltakene med FHI som støtter kommunens tiltak.

Her kan du lese alle gjeldende tiltak for Kongsvinger kommune.

Powered by Labrador CMS