Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp i Kongsvinger kommune.
Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp i Kongsvinger kommune.

Kongsvinger tilbake i gul sone

Takket være stor innsats fra smittesporingsteamet og god delaktighet fra alle involverte innbyggere er Kongsvinger kommune igjen tilbake i gul sone.

Publisert Sist oppdatert

Etter 11 smittetilfeller siden 1. oktober havnet kommunen raskt i rød sone i begynnelsen av måneden. Fra tilfellene ble kjent har smittesporingsteamet jobbet intenst med å kartlegge hvem som har vært direkte involvert i de fem ulike smittekjedene.

Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp redegjør kort på kommunens hjemmeside:

– Sammen klarte vi å stoppe smittekjedene i tidlig fase. En stor takk til våre innbyggere og alle som har vært direkte involvert. Dere har gjort en enestående innsats. Fortsett med å ha god avstand til andre, god hånd- og hostehygiene, begrens aktiviteten og ring vår Korona- og testtelefon ved symptomer på smitte (tlf 40 40 54 10). Kongsvinger kommune oppfordrer befolkningen sterkt til å følge de nasjonale retningslinjene, sier hun.

Totalt har Kongsvinger kommune hatt 28 smittetilfeller med registrert bostedsadresse i Kongsvinger, hvorav fire har vært innlagt ved sykehus. Ingen personer er registrert døde som følge av Covid-19 i vår kommune.

Powered by Labrador CMS