Marikollen skole i Lia i Kongsvinger.

Alle får beskjed om testing i dag

Mens Marikollen skole i Lia er nedstengt, rigges det til en mobil teststasjon rett på utsiden. Imens ber kommunalsjefen om at elevene holder seg i karantene – hele døgnet.

Publisert Sist oppdatert

— Det er svært viktig at elevene er i karantene, det gjelder både på dagtid og i fritid, inntil karantenen oppheves, konstaterer Jon Egil Pettersen, kommunalsjef Oppvekt og Læring i Kongsvinger kommune.

Han opplyser at testingen i den mobile teststasjonen ennå ikke er klar, og at oppstarten på testingen vil bli orientert om gjennom skolens meldingssystem.

— Den enkelte elev og foreldre/foresatte vil få tidspunkt for testing gjennom meldingssystemet i løpet av onsdagen, men jeg må presisere at testtidspunktet ikke nødvendigvis blir i løpet av dagen, fortsetter kommunalsjefen.

Han opplyser at den massive testingen av de om lag 300 elevene ved skolene skal gjøres for å få en rask og helhetlig oversikt over smittesituasjonen ved skolen, i tillegg eventuelt avdekke «villsmitte».

— Dette for at vi så raskt som mulig, helt eller gradvis, kan komme tilbake til stedlig tilstedeværende undervisning og på best mulig måte ivareta skolens samfunnsmandat, sier Pettersen til Mitt Kongsvinger.

Hele Marikollen skole er altså i karantene, og det avholdes hjemmeundervisning inntil videre.

Powered by Labrador CMS