Kommunen har sporet smitteutbrudd til Islamsk kultursenter Kongsvinger, Sentrum videregående og Marikollen skole.
Kommunen har sporet smitteutbrudd til Islamsk kultursenter Kongsvinger, Sentrum videregående og Marikollen skole.

Dette er siste koronastatus for Kongsvinger kommune

Lurer du på hva som er siste nytt, hvor du finner oppdatert informasjon eller hvem du skal henvende deg til for å få svar på koronarelaterte spørsmål? I lørdagens oversikt over koronastatus i kommunen får du svar på dette - og informasjonen finnes også på flere språk.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune opplever nå høy smitte av covid-19. Siden søndag er det påvist 39 nye koronatilfeller og anslagsvis tusen personer er i karantene.

Kommunen informerer om koronastatus på sine nettsider og på Facebook. Her oppdateres informasjon fortløpende ved behov. I tillegg følges smittede i kommunen og nærkontakter opp tett.

Kommunalsjef Helse og mestring, Cathrine Pedersen, ønsker å berømme innbyggerne:

— Tusen takk for den helt nødvendige innsatsen dere gjør. Kommunen opplever at folk er flinke til å følge anbefalingene, og vi anmoder om at folk fortsetter å vise omsorg og raushet med hverandre. Vi vil unngå en situasjon der de som blir smittet eller sitter i karantene kjenner på følelse av skam. Vi står i dette sammen, og det er veldig viktig at alle som får symptomer tar kontakt for å teste seg, ser Pedersen.

Kommunen holder dialog med innbyggerne også over koronatelefon og besvarer generelle koronahenvendelser på e-postadressen korona@kongsvinger.kommune.no.

Nå arbeides det med å sirkle inn hvor smitten kommer fra. En rekke lokale tiltak er innført for å begrense spredning.

Se den oppdaterte oversikten her over gjeldene tiltak i Kongsvinger. Kommunen vil presisere at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale.

Har sporet smitte til skoler og moské

I en pressemelding fredag opplyser kommunen om at de har sporet smitten til to skoler, henholdsvis Marikollen og Sentrum. Det tredje utbruddet har tilknytning til medlemmer av en av byens moskéer, Islamsk kultursenter Kongsvinger.

— Kongsvinger kommune, Folkehelseinstituttet, Islamsk råd nasjonalt og Islams kultursenter lokalt samarbeider godt om å sikre informasjon og oppfølging av menigheten. På døra henger det nå en lapp med informasjon på arabisk, somali, engelsk og norsk, sier Pedersen.

Alle som har vært på Islamsk kultursenter de siste tre ukene bes teste seg for covid-19.

Saken fortsetter under bildet

— Vi har vært opptatt av dette under hele koronapandemien, å informere på flere språk. I dagens pressemelding aktualiserer vi igjen informasjonssiden som Helsedirektoratet har utarbeidet, hvor du kan finne informasjon om covid-19 på flere språk.

Lørdag opplyser kommunen om at alle elevene er testet ved Marikollen skole, og at det ikke er påvist flere koronasmittede. Men negativ test opphører ikke karantenetiden, hele Marikollen skole er i karantene og det avholdes hjemmeskole for elevene.

Også på Sentrum videregående skole er flere klasser i karantene. Alle nærkontakter er testet. Skolen skriver selv i en oppdatering på Facebook at det så langt ikke er flere elever eller ansatte som har fått påvist koronasmitte.

— De fleste av elevene og de ansatte som er satt i karantene er ferdig med denne mandag 30.11. Vi har derfor i samråd med kommunelegen besluttet å gjennomføre hjemmeundervisning en dag til, mandag 30.11.20, skriver Sentrum videregående skole.

Lørdag ble to nye skoler satt i karantene etter at det er påvist koronasmitte tilknyttet Kongsvinger ungdomsskole og Vennersberg.

Det avholdes hjemmeskole for elever på Kongsvinger ungdomsskole (KUSK). Karantenetiden varer frem til og med 04.12.2020. Alle elever på skolen vil bli testet. Foresatte vil bli kontaktet angående tid for test innen 30.11.2020

Også 3. trinn på Vennersberg skole samt noen enkeltelever settes i karantene. Karantenetiden varer frem til og med 04.12.2020 også for disse elevene. Det avholdes hjemmeskole for 3. og 4. trinn.

Powered by Labrador CMS