Vaksinering i hallen er i gang:
— En avslutning på pandemien vi er i

Det er flere som sørger for at vaksineringen av befolkningen er effektiv og forsvarlig. Bli med på innsiden av vaksinelokalet i Kongsvinger, som har kapasitet på 700 personer daglig.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag startet vaksineringen i Holthallen, med jordmor Malin Johnsrud Heiberg som var den første til å bli vaksinert her.

— Jeg opplevde det som veldig profesjonelt. Vaksineringen i hallen er lagt opp på en god måte og alt gikk på skinner.

— Nå har jeg fått første dose, sier hun fornøyd, der hun har ventet i hallen etter vaksinasjonen.

Jordmor Malin Johnsrud Heiberg var den første til å teste ut vaksineringen i Holthallen. Hun er prioritert helsepersonell og er nå vaksinert med første dose.

Skulle det oppstå farlige allergiske reaksjoner, vil dette vise seg raskt etter vaksinasjonen. Derfor må man vente på vaksinasjonsstedet i minst 20 minutter.

Onsdag er det spesialvernepleier Linda Nyman Tuer som følger med på de vaksinerte.

Onsdag er det totalt 60 personer som skal vaksineres i hallen. Kommunen er i gang med prioriteringsgruppe 3, personer som er 75-84 år.

Kongsvinger kommune følger myndighetenes anbefalinger for hvem som tilbys vaksine og når: Se prioriteringslisten til Folkehelseinstituttet her.

Ved inngangen møtes de som skal vaksineres av Sivilforsvaret som deler ut munnbind til de som ikke har med eget, og viser videre inn til registreringen. Det er i hallen satt opp antibac-stasjoner og tydelige skiltninger, som også minner om smittevern.

Sivilforsvaret ved leder Tommy Lismoen og Martin Sidselsrud Christiansen møter deg i inngangen for vaksinering.

Er man syk på vaksinasjonsdagen eller har symptomer må man melde fra og timen sin omgjort. Innbyggere vil bli varslet når det er deres tur til å få vaksine, men kan allerede nå registrere seg i vaksinekø.

I Holthallen er det satt opp fem vaksinasjonstasjoner. Kommunen ved KKE og frivillige fra idretten har rigget ned alt av KIL Turn sitt utstyr og flyttet det til KUSK-hallen, vasket ned Holthallen og satt opp utstyret til vaksinasjonen.

— Jeg og tre andre gjorde det meste av jobben på mandag. Så kom komplimentering med presenninger og plakater på plass i går, sier Arild Falk-Danielsen i KKE.

Kapasitet på 700 daglig

— Hva er det viktig å tenke på her inne i vaksinelokalet?

— Følg skiltingen, ha gjerne på deg klær som er vaksinasjonsvennlige, så det er lett å få ut armen man skal få vaksine i. Ellers er det bare å spørre oss om man lurer på noe, vi er godt synlig med vester. Kom presis til timen, vi opplever at mange kommer tidlig og da blir det litt venting. Vi har gjort klar en ventesone, så vi har rom for det også men vi ønsker at de fleste kommer til korrekt tid. Det er fint å være i Holthallen, det er god plass til å holde avstand i lokalet, sier vaksinekoordinator Linda Langfoss Utgård.

— Vi er rigget opp sånn at vi kan vaksinere fem personer hvert femte minutt, da vaksinerer vi 60 personer i timen. I dag er det 60 totalt som får vaksine på bakgrunn av de dosene vi får, og neste uke skal 120 personer vaksineres. Men får vi vaksiner nok, klarer vi å vaksinere opp mot 700 på en dag, sier vaksinekoordinatoren.

— Flere grupper er ferdigvaksinerte og det er lov å klemme igjen på sykehjemmene, hva symboliserer det at man nå tar i bruk Holthallen?

— Det er veldig positivt, det er dette som forhåpentligvis er avslutningen på den pandemien vi er i. Derfor er det så viktig at alle takker ja til vaksine. Vaksinen er det verktøyet vi har for å få slutt på denne unormale hverdagen, sier kommuneoverlegen.

Kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp, vaksinekoordinator Linda Langfoss Utgård og lege Ingrid Fløiten Nordli er på plass i Holthallen, som skal brukes som vaksinelokale i kommunen fremover.
Powered by Labrador CMS