Theodor, her i gang med en forlengs rulle, er blant barna som er med på «Gymlek» på mandager.

Full rulle i Holthallen igjen

Mandag trente KIL Turn igjen, etter ti dager med stans i all breddeidrett for barn og unge under 20 år i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

I Holthallen mandag ettermiddag er KIL turn og gruppene «Gymlek» 1 og 2 på plass. Hallen fylles av barnelatter og iver når 4- og 5-åringene igjen får leke og bevege seg, hoppe og sprette.

Etter ti dager med stans, bestemte Kongsvinger kommune at breddeidretten for barn og unge under 20 år får starte opp igjen fra mandag. Fortsatt gjelder de nasjonale retningslinjene.

Trener Stine Moltzau i KIL Turn, som er til stede som voksenstøtte for denne gruppa, sier til Mitt Kongsvinger at det er godt å kunne starte opp treningene igjen.

— Man kjenner på savnet når man ikke får sett barna.

Hun har også merket på barna at de trives med å være tilbake.

— Toåringene, som trente her tidligere i ettermiddag. syntes at det var veldig gøy å være tilbake. Det var som å få de tilbake etter en uke med høstferie. Når de har hatt et lite opphold fra turnen er de veldig gira når de kommer tilbake, det merkes på denne gruppa også. Det er en ivrig gjeng, smiler hun.

Othilie får hjelp av Stine Moltzau med sin baklengs rulle.

Smittevernstiltakene blir tatt på alvor i hallen. En hovedregel er at foreldrene til barna ikke skal være med inn.

— Vi bruker også mye ressurser på renhold, og alt av utstyr og berøringstopper vaskes mellom hver tropp. Også holder vi avstand så godt det lar seg gjøre, sier Moltzau.

Under mandagens trening var frafallet stort, opplyser hun. Uten at man kan sette fingeren på årsaken, forklarer hun at det er lavterskel for sykdom. KIL Turn opplever at foreldrene er flinke til å holde barna hjemme ved sykdom.

— Jeg tror at det er viktig å opprettholde barneidretten, selv om kommunens tiltak var forståelig.

Rådmann Lars Andreas Uglem og ordfører Margrethe Haarr gikk ut i mediene og presiserte hvorfor kommunen strammet inn:

«En tidagers time-out for breddeidretten i denne gruppen var et målrettet tiltak basert på lokal kunnskap om smitterisiko, og for å best mulig verne barnehager og skoler for stans av drift» skrev de i en felles uttalelse.

Mandagens oppstart var med forbehold om at det ikke kom en betydelig oppblomstring av smitte i helgen.

— Vi trenerne har fått ryddet og vasket hele hallen i mellomtiden, det er litt lettere når det ikke er full rulle her på hverdagsbasis, sier Stine Moltzau i KIL Turn.

Powered by Labrador CMS