Vinterfestivalen fra startområdet i 2018. Dette året bød på snø og aking.

Flytter Vinterfestivalen til mars

Publisert

I år arranger Byen Vår for 27. gang Vinterfestivalen i Øvrebyen.

Tradisjon tro holdes folkefesten første søndag i februar, men på grunn av koronapandemien flyttes Vinterfestivalen i år til mars, bekrefter Uno Arnesen i Byen Vår.

— Vi har tenkt litt, og vi har kommet fram til at vi utsetter den til 7. mars, så får vi håpe at koronasituasjonen både i Norge og lokalt er såpass bra at det blir mulig å gjennomføre. Det har også kommunelegen gitt sitt tilsagn til, så sant smittesituasjonen tillater det, sier Uno Arnesen til Glåmdalen, som først omtalte saken.

Til Mitt Kongsvinger sier Arnesen at det akkurat nå ser helt fantastisk ut med glimrende forhold for en Vinterfestival.

— Men vi vet at forholdene kan endres i løpet av et døgn, noe vi har opplevd mange ganger. Snøen kan forsvinne flere ganger før dagen kommer. Slik sett er det nesten bingo hva slags forhold det blir den helgen festivalen arrangeres.

Han viser til hvordan de et år hadde helt nydelige forhold lørdag kveld, mye snø og alt var preparert og klart. I løpet av natta kom væromslaget og alt regnet bort. Når de kom til løypa søndag morgen var det bart.

Det er nettopp gode sjanser for snø som gjør at det første helga i februar har vært tradisjon for festivaldag. Men arrangøren tilpasser seg folkefesten, som tidligere år har samlet befolkningen i tusentall med liv moro fra Festningen og nedover Storgata.

Når forholdene har tillatt det, har barn og voksne tatt aketuren som går nedover Øvrebyen. Ellers har Vinterfestivalen gjennom årene bestått av høytidelig åpning av ordføreren, marsj og trommevirvler, musikk og kunstutstilling og vaffelsalg.

Powered by Labrador CMS