2.-laget i aero, full fart opp første bakken
2.-laget i aero, full fart opp første bakken

Bronse og sølv i NM

En bronse- og en sølv medalje og flere gode plasseringer til lokale syklister under årets landeveis-NM.

Forrige uke var det årets høydepunkt for landets syklister, en hel uke med NM Landevei 2022 i Skogn, Levanger og Steinkjer. 68 ryttere påmeldt i juniorklassen. Fire rittdager, fire muligheter.

Glåmdals juniorlag

Består av 10 ryttere fra hele landet:

Benjamin Jensen-Sletvold (Bodø)

Casper Rode (Larvik)

Espen Jensen (Kristiansand)

Herman Langedrag (Revetal)

Jakob Andreas Svaleng Jakobse (Bodø)

Karl Emil Kjeldsand (Sandnessjøen)

Mathias Lade (Sørumsand)

Tre lokale ryttere: Charles Sebastian Bjørnseth og Eirik fra Korsvollien og Tobias Skretting fra Våler.

KILDE:

Kort oppsummert:

Søndag, Fellesstart: ble ikke som forventet. fire ryttere fullførte, Casper Rode var bestemann på 11. plass, Tobias Skretting nr 14, Jakob Svaleng Jakobsen nr 36 og Karl Emil KJelsand nr 39.

Tirsdag, lagtempo: Glåmdal stilte med tre lag, 17 totalt. Glåmdal viste at de ikke gir opp så lett- 3., 6 og 15.plass på respektive 1., 2. og 3. laget.

Torsdag, tempo. Tobias Skretting med sølvmedalje, og en solid prestasjon av laget totalt med fem ryttere blant de 13 beste: Eirik Korsvollien nr 5, Casper Rode nr 6, Jakob Svaleng Jakobsen nr 9 og Karl Emil Kjeldsand på 13.plass!

Fredag, gateritt. Totalt sett en dårlig dag sett laget under ett, men fantastisk innsats og resultater av Charles Sebastian som kjørte inn til en 5. plass. Dette til tross for tidlig velt og kun to gir å bruke etter velten!

Tobias Skretting med sølvmedalje.
Tobias Skretting med sølvmedalje.

Etter en lang kjøretur fra Kongsvinger til Levanger ble alle innlosjert på Laberget leirsted fra fredag 17.- fredag 24. juni. Hjelpeapparatet var delvis på samme sted, i telt, bobil eller dobbeltrom, andre hadde hytter i nærheten. Noen var der hele tiden, andre var litt frem og tilbake i løpet av uka.

Søndag 19. juni, fellesstart. Skogn viste seg fra sin beste side, overskyet pent vær. Alle 10 til start, og høye forventninger etter helgen i Vestfold hvor Casper Rode tok sammenlagtsseier i Vestford tredagers. Kun fire stykker fulllførte, bestemann var Casper Rode med en 11. plass.

Tirsdag 21. juni, lagtempo. Stedet var Steinkjer og været var typisk for regionen dvs USTABILT. Fra flott vær på søndag til regnvær tirsdag.

Tempoløypa var full av utfordringer, rikelig med bakker og krappe svinger.

1. Laget: Casper Rode, Jakob Svaleng Jakobsen og Tobias Skretting

2. Laget: Eirik Korsvollien , Herman Langedrag og Karl Emil KJeldsand

Casper, Jakob og Tobias
Casper, Jakob og Tobias

3. Laget: Benjamin Jensen-Sletvold, Espen Jensen og Mathias Lade

Laget består av tre ryttere, to av dem må gå over mål sammen. Tredje mann kan altså kjøres fra i løpet av rittet. Følgebil kan følge laget hele løypa.

Solid innsats av Glåmdal SK med tredje plass og bronsemeldalje til 1. laget! 6. plass til 2. laget og 15. plass til 3. laget.

Torsdag 23. juni, tempo

Torsdag var det nye muligheter for å gjøre seg bemerket i tempoløypa i Steinkjer. Åtte ryttere stilte til start, målet var klart: pallen!

Løypa var kjørt flere ganger, her skulle det satses! Hvor kunne man holde igjen, gi alt, kutte svinger, hvor langt ut kunne man kjøre, var det mulig å kjøre på grusen på veiskulderen? Været var fremdeles ikke på vår side: regn. Riktig nok ikke øse, pøse. Men helt klart bløt veibane! De fleste rytterne hadde kommunikasjon på øret og en bil på hjul som kunne pese dem oppover bakker og peppe underveis.

Og det viste seg jo å gå veldig bra!

Glåmdal sykleklubb markerte seg også her med fem ryttere blant topp 13. Med lokale ryttere på 2. plass og 5.plass: Tobias Skretting og Eirik Korsvollien, Glåmdalsryttere på ytterligere, 6. Casper Rode , 9. Jakob Svaleng Jakobsen og 13.plass Karl Emil Kjeldsand

Fredag 24. juni, gateritt

En løype i Levanger sentrum, flat, men med åtte 90-graders svinger som skulle tas i høy fart.

To ryttere fra Bergen og Stavanger gikk i brudd i løpet av første runde og holdt avstand til feltet helt inn, og alt ble avgjort ved en spurt.

Glåmdalrytterne ble vinket inn etter hvert, kun tre fikk fullført.

Charles Sebastian Bjørnseth er den tredje lokale rytteren som markerte seg i årets NM, og ble klubbens beste med en solid 5. plass, til tross for tidlig velt og et gir i «crash-mode» som ikke virket store deler av rittet. Vi lurer selvfølgelig på hvor han hadde havnet UTEN den velten!!

De andre som fikk sykle hele rittet var Jakob Svaleng Jakobsen nr. 11, Casper Rode nr. 26

Marit Korsvollien

Glåmdal Sykleklubb

Powered by Labrador CMS