For den som er glad i bygda

Publisert

Den siste av de lokale utgiverene vi skal innom i denne omgang, er Hans Ludvig Fredheim og hans nye diktsamling «Stubber og dikt».

For den poesiinteresserte leser er Fredheim kjent for diktet «Stønna», som ikke urimelig er nordodølingens mest kjente verk så langt. Men det betyr ikke at han er en one trick pony.

Fredheim har flere utgivelser bak seg, blant annet om Bruvoll og Trøftskogens historie, samt en rekke musikalske krumspring. Men nå er det altså «Stubber og dikt» som står for tur. Herlige og freske vendinger på odøling, bokmål, nynorsk og sågar dansk, finner sin plass i lekne tekster, kanskje mer strukturerte i formen enn vår tidligere omtalte diktsamling.

Også her er vi i det tidvis nostalgiske hjørnet, og temaer som omfavnes er familie, natur og kjærlighet i skjønn forening, slik det seg hør og bør. Humoren er langt framme i Fredheims diktning, og det kler stilen og ikke minst språket godt.

BOKTIPS

HANS LUDVIG FREDHEIM

«Stubber og dikt»

Der vi tidligere nevnte den litt strengere strukturen, er det ofte befriende avbrekk fra denne, krydret med denne lune humoren som nesten har noe aukrustsk over seg, som i «Askebægeret hass far», en av tekstene jeg selv likte best i boka.

«Stubber og dikt» kan finne sin plass under treet, til en som er glad i bygda, dikt eller morsomme historier.

Powered by Labrador CMS