Dette er boka til mor

Publisert Sist oppdatert

Den andre av Kongsvingers to store forfattere på 2000-tallet er Heidi Linde.

Med over 20 utgivelser, hovedsakelig romaner og barnebøker, i sekken, er Heidi også en durkdreven forfatter etter hvert, til tross for fortsatt bare å være i de glade 40-åra.

Nå er hun aktuell med romanen «Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet». Er du interessert i norsk litteratur, så har du allerede hørt om denne. Lindes roman har fått strålende kritikker, og spesielt fra kvinner i den tradisjonelle familierollen, hvor gjenkjennelsesfaktoren er skyhøy, og med vekslende fortegn når det gjelder de følelsene som nettopp denne korrekte framstillingen av «det tredje skift», i symbiose med rollen som mor og kone, frambringer.

Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet handler om Vigdis, en erketypisk familiekvinne hvis ekteskap er i full oppløsning, noe hun sannsynligvis er den eneste som faktisk skjønner.

BOKTIPS

HEIDI LINDE

«Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet»

Men hovedpersonen preges også av usikkerhet, beslutningsvegring og den nådeløse følelsen av at et status quo er å foretrekke, da det er minste motstands vei. Noe vi alle kan kjenne oss igjen i til tider.

I tillegg stifter vi bekjentskap med Linn, den litt fjongere yngre damen som kjemper mer mot sitt fremtidige jeg enn sine omgivelser. Selv som såkalt mann merker jeg at en del av situasjonene og beskrivelsene er grusomt nærme sannheten for mange.

Med fare for å være generaliserende og stigmatiserende; dette er boka til mor, men det kan også være et ganske usminket hint til far.

Powered by Labrador CMS