Se Victoria Dalsbergets bokbad

Kongsvingerjenta Victoria Dalsberget (25) ga i vår ut debutboken «du er nok». Tirsdag kveld ønsket Levi Henriksen henne velkommen til forfatteryrket med et bokbad på Kafé Bohem.

Publisert Sist oppdatert

Det er Dalsbergets forlag, Vigmostad & Bjørke, som er kveldens arrangør. Kongsvingerforfatter Levi Henriksen er kveldens bokbader og Kafé Bohem er kveldens vert.

Det fysiske arrangementet er nå fullbooket, men du kan fortsatt være med via nett. Skyline Studio er hentet inn for å strømme bokbadet. Du kan se sendingen dere her på Mitt Kongsvingers nettside, på forlagets egen Facebook-side eller hos Glåmdalen.

Sendingen varte fra klokken 19:00 til 20:00.

Boken er en samling av Dalsbergets egne dikt der tar for seg blant annet kroppsfokus, dårlig selvbilde, manglende selvtillit og utfordringer og følelser som flere kvinner fra hennes egen generasjon kjenner på.


— Det jeg har tatt med meg fra mine erfaringer, er at man må snakke om ting. Tittelen er “du er nok”, jeg vil at leseren skal sitte igjen med at det de oppfatter med seg selv som rart eller unormalt, er greit og helt normalt. Det er kanskje litt klisjé, men målet mitt er at de skal vite at de strekker til, har Dalsberget tidligere fortalt Mitt Kongsvinger.

Dalsberget startet poet-karrieren med å opprette Instagram-kontoen @enkel_poesi i 2015. I starten brukte hun den bare som et arkiveringsverktøy for å holde styr på diktene hun skrev, men etterhvert som hun la ut mer og mer så hun at diktene også resonnerte med flere og flere. Kontoen har i dag over 47 400 følgere og er hjem til over 1 000 dikt.

Diktene i boken er en blanding av nyskrevne og originale dikt, med noen få utvalgte dikt hentet fra Instagram-kontoen.

Ventet tålmodig

«du er nok» ble lansert i mars og skulle opprinnelig ha slippfest rundt den samme tiden. På grunn av den daværende koronasituasjonen valgte Dalsberget og forlaget å heller holde av arrangementer til mai.

– Vi var jo ikke sikre på om vi kunne gjennomføre dette en gang, det har jo blitt utsatt gang på gang. Men nå vi fikk endelig gjort det, så nå kjenner jeg at jeg kan senke skuldrene igjen, ler Dalsberget inne på bakrommet etter bokbadet.

Hun forteller at det er en merkelig opplevelse å ha gått fra å være helt anonym, til å nå være en publisert forfatter med en bok på bestselgerlistene.

– Det var helt utforventet at salget skulle gå så godt som det har, men det er kanskje et tegn på at boka hadde den påvirke på folk som jeg hadde håpet den skulle ha. Jeg har faktisk fått overraskende mye respons fra de som var utenfor målgruppen. Jeg skrev den egentlig for jenter fra 15 til 30 år, men jeg har fått mange tilbakemeldinger fra både kvinner og menn i 40 og 50 årene som sier de kjente seg igjen i det jeg hadde skrevet de også, forteller hun.

Fornøyd med gjennomføring

Dalsberget røper at hun var veldig forventningsfull i forkant av bokbadet, men at hun ønsket å vite så lite som mulig om hvilke temaer de skulle ta opp for å få samtalen til å være så naturlig som mulig.

– Jeg syntes hun hadde gode, reflekterte svar. Jeg har jo aldri vært bokbader før, men jeg vet poenget er å sette i gang den det egentlig er fokus på, og hun snakket godt for seg. Det er gøy at det kommer nye lokale stemmer, spesielt kvinnelige. Det er bra for byen og det er bra for selvbildet til de som bor her, sier Henriksen.

– Levi har vært et lokalt forbilde for meg i mange år, så det at han ønsker å være med på å løfte en debutant som meg opp, det setter jeg pris på, forteller Dalsberget.

De to dykket dypt ned alt fra skriveprosessen, til hvordan Dalsbergets eget liv og opplevelser har forme diktene hennes, til hvordan diktene hennes skildrer både hennes egne og leseres tankene og følelsene.

– Jeg var egentlig ikke så nervøs før vi skulle på stream, det føles bare utrolig fint å kunne få formidle mine opplevelser videre. Jeg føler meg nå så trygg på meg selv og denne boka at det var helt greit, også jeg hadde jo mange gode folk rundt meg som støtter meg. Mange gode venner, kolleger og familiemedlemmer møtte opp, og ikke minst tok redaktøren min turen hit fra Oslo, noe som var en stor betryggelse for meg, forteller Dalsberget.

Powered by Labrador CMS