Kine Johnsrud (f.v.), Ellen Karlsson, Heidi Myrvold og Else Marie G.Nilsson arrangerer julemarked på samfunnshuset på Austmarka lørdag 5. desember.

Austmarka vil røre på seg til jul

På Austmarka blir det både julemarked ved samfunnshuset og åpen dag hos historielaget før jula setter inn.

Publisert Sist oppdatert

Austmarkingene får sitt eget julemarked også i år. Lørdag 5. desember arrangerer Kine Johnsrud, Ellen Karlsson, Heidi Myrvold og Else Marie G. Nilsen julemarked utenfor samfunnshuset i bygda.

Det kommer både lokale og utenbygds selgere for å tilby sine varer.

– Her blir det salg av håndarbeid, julekaker, pyntegjenstander og mye annet, forteller de ivrige damene nesten i kor.

I tillegg jobbes det med å få på plass et musikalsk innslag for å bidra til den rette julestemningen.

Vil ha aktivitet i bygda

Arrangørene er ivrige lokalpatrioter og aktive i bygda på ulike områder.

— Vi satt rundt kaffebordet tidligere i år og snakket om hvor moro det ville være om ikke også Austmarka fikk sitt eget julemarked, når andre bygder og tettsteder har det, forteller Else Marie G. Nilsen.

Med ideen sådd var det bare å sette i gang planlegging. Men med koronapandemien har det vært usikkert om det ville bli noe av. Julemarkedet skulle egentlig holdes inne på samfunnshuset, men på grunn av smittevern blir det flyttet utendørs der det er god plass til alle som vil komme.

— Vi sørger for håndsprit ved alle salgsbordene og oppfordrer også at alle som kan til å betale med Vipps når de handler noe, sier Ellen Karlsson.

Lotteri til støtte for samfunnshuset

I tillegg til salgsbordene vil det også være salg av kaffe, vafler og pølser i tillegg til et lotteri der alle utstillere har bidratt med premier. Inntektene av dette lotteriet går til driften av Austmarka Samfunnshus, som på grunn av korona-situasjonen har opplevd inntektssvikt i år.

— Utleievirksomheten har vært laber, men utgiftene er jo de samme, sier Kine Johnsrud.

Julemarkedet ved Austmarka Samfunnshus arrangeres lørdag 5. desember fra kl 10 til 16.

Austmarka historielag holder åpen dag lørdag 12. desember. Her blir det salg av kalendere og publikasjoner som laget har gitt ut, sier Åge Sørmoen, aktivt medlem i laget.

Åpen dag hos Historielaget

Historielaget på Austmarka skal ha sitt eget arrangement før jul. Lørdag 12. desember mellom kl 12 og 14 holder det aktive laget med nesten 800 medlemmer åpen dag i sine lokaler på Arstun, sentralt på Austmarka.

Her blir det salg av lagets populære kalender som med 2021-utgaven gis ut for 13. gang. Opplaget er på 450 eksemplarer.

I tillegg vil laget selge noen av sine mange publikasjoner, og flere av lagets aktive medlemmer vil være til stede. Det blir servert kaffe og «tiltugg».

— Er du interessert i historie fra Austmarka og omegn, ta turen innom på åpen dag oppfordrer Åge Sørmoen på vegne av laget som gjerne ønsker seg flere aktive medlemmer.

Powered by Labrador CMS