Inngangen på Austbo HDO på Austmarka gir tydelig beskjed om at det er innført besøksforbud ved institusjonen.

Medarbeider på Austbo koronasmittet

En medarbeider ved Austbo HDO er koronasmittet, og det er innført besøksforbud ved omsorgssenteret.

Publisert Sist oppdatert

Kommunen opplyser i en pressemelding søndag at det er en medarbeider som har testet positivt. Vedkommende er ikke bosatt i kommunen.

Kommunalsjef helse og mestring, Cathrine Pedersen, sier til Mitt Kongsvinger at kommunens smittesporingsteam har iverksatt rutinemessig oppfølging.

Kommunalsjef helse og mestring i Kongsvinger, Cathrine Pedersen

— Alle som er å definere som nærkontakter er avdekket, kontaktet og satt i karantene. Øvrige besøkende som har vært på Austbo er vurdert til å ikke være nærkontakter, og er derfor ikke i behov av tiltak fra teamet.

Kommunen satte i umiddelbart i gang med å spore opp nærkontakter i lørdag kveld, etter at medarbeiderens prøveresultat viste positivt. Nærkontakter testes nå fortløpende, opplyser Pedersen.

Kontroll på situasjonen

— Vi opplever per nå å ha relativ god kontroll på situasjonen. Ingen pasienter viser symptomer, det er et godt tegn. Vi følger våre rutiner, og rutinemessig er det innført besøksforbud. Det er et inngrep vi alltid prøver å unngå, men det er blitt vurdert som nødvendig frem til vi har full oversikt over situasjonen.

— Det er heldigvis en dyktig og kompetent gjeng som jobber på Austbo, som tar vare på beboerne på en god måte, både helsemessig og sosialt. Det kan de pårørende være trygge på. Jeg forstår at det kan være litt ekstra sårt i dag med tanke på farsdag å ikke kunne komme på besøk, men vi anmoder om å holde kontakt på andre måter, eksempelvis over telefonen. Det er ikke så mye annet pårørende kan gjøre akkurat nå, enn å vente på nærmere beskjed om hvordan situasjonen utvikler seg.

Det vil være besøksforbud til Austbo i en kort periode frem til situasjonen er helt avklart.

Pedersen understreker at ved Austbo, som alle kommunens institusjoner, er det innført gode forebyggende tiltak.

— I alle våre institusjoner har vi blant annet hatt inndeling av medarbeidere, slik at færrest antall mennesker mulig er i kontakt med hverandre. Dette høster vi litt gevinst av nå, når vi opplever å ha god kontroll på situasjonen.

På kommunens hjemmeside opplyses det at Austbo HDO har 28 leiligheter tilpasset eldre med svært omfattende pleie- og omsorgsbehov. Behovene kan være somatiske og/eller kognitive (demenssykdom).

Austbo er institusjon for HDO (heldøgnsomsorgsboliger) og hjemmebaserte tjenester i Austmarka omsorgsenhet.
Powered by Labrador CMS