Polar Restaurant 2 fikk to prikker for brudd på alkoholsforkriften etter at de ikke betalte bevillingsgebyret innen fristen.
Polar Restaurant 2 fikk to prikker for brudd på alkoholsforkriften etter at de ikke betalte bevillingsgebyret innen fristen.

To prikker for brudd på alkoholforskriften

Polar Restaurant 2 har fått to prikker for ikke å ha betalt et årlig bevillingssgebyr til kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Dette kommer frem i et brev Kongsvinger kommune har sendt til restauranten. I vedtaket om prikkdeling står det at restauranten ikke har betalt bevillingsgebyret, som hadde forfall 10. juli i fjor. I et brev datert 2. desember 2020 er det forhåndsvarslet prikktildeling på grunn av brudd på alkoholforskriften, og ny frist til 22. desember. Kommunen mottok heller ikke betaling før den nye fristens utløp. Dette er bakgrunnen for at Polar Restaurant 2 nå har fått to prikker. Dersom restauranten i løpet av en periode på to år er tildelt til sammen 12 prikker, skal kommunestyret inndra bevillingen for et tidsrom på én uke. Dersom det i løpet av toårsperioden blir tildelt flere enn 12 prikker skal kommunestyret øke lengden på inndragningen tilsvarende.

Daglig leder Majd Joudat Alsheikh forteller til Glåmdalen at de opplever tøffe tider under koronapandemien, og sier at de ikke betalte innen fristen på grunn av dårlig økonomi.

– Vi sliter med å få endene til å møtes, spesielt nå under korona, og vi kjemper hver dag for å «overleve». Med skjenkeforbud grunnet korona merker vi det ekstra godt. Derfor prioriterer vi hjemlevering mer enn før. Vi skal klare oss greit, vi er ikke på randen av konkurs ennå. Vi jobber for å holde hjula i gang, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS