Adem Güven vet ikke hvor han spiller fotball neste sesong, men håper på å signere en ny kontrakt med KIL.
Adem Güven vet ikke hvor han spiller fotball neste sesong, men håper på å signere en ny kontrakt med KIL.

Adem håper ikke det er hans siste kamp for KIL

Hele 11 spillere i KIL-stallen har kontrakter som går ut etter årets sesong. En av dem er kaptein Adem Güven, som håper han får være med på å spille KIL opp til OBOS-ligaen igjen.

Publisert

Når Ull/Kisa søndag gjester Gjemselund til årets siste seriekamp i OBOS-ligaen, avslutter Adem Güven sin åttende sesong i KIL-drakta. Årets kaptein er som 10 andre spillere på utgående kontrakt, og vet ennå ikke om han blir med laget ned i PostNord-ligaen. Men er det opp til han selv, så går han neste sesong løs på sin niende sesong som KIL-spiller.

– Jeg vet ikke ennå hva som skjer, men jeg har planer om å hjelpe klubben opp igjen, sier han til Mitt Kongsvinger.

– Så du ønsker å bli i klubben til tross for nedrykket?

– Ja, og det har jeg tenkt mye på, og noe jeg har lyst til. Muligheten er stor for at jeg blir i KIL, og jeg liker meg her. Men vi får se hva som skjer. Jeg har en familie å ta hensyn til også, sier han.

Den målfarlige spissen med over 215 kamper og 85 mål, i følge fotballforbundets statistikk, har kjøpt enebolig i Kongsvinger og familien trives godt her.

KONTRAKTSSITUASJONEN

Riffi Mandanda – ut 2020

Saku-Pekka Sahlgren – ut 2021

Andreas Smedplass – ut 2022

Per-Magne Steiring – ut 2022

Herman Solberg Nilsen (på lån)

Victor Grodås – ut 2021

Ville Jalasto – ut 2020

Daniel Lysgård – ut 2021

Ridouan Essaeh – ut 2020

Edvard Skagestad – ut 2020

Fredrik Mani Pålerud – ut 2020

Christian Røer – ut 2021

Matias Aadnøy – ut 2022

Kamer Qaka – ut 2020

Mahmoud Laham – ut 2021

Mathias Gjerstrøm – ut 2022

Jonas Rønningen – ut 2020

Simon Marklund – ut 2021

Gyu-hwan Lee – ut 2020

Even Bydal – ut 2020

Martin Tangen Vinjor – ut 2021

Harald Holter – ut 2021

Martin Hoel Andersen – ut 2022

Markus Aanesland – ut 2020

Ludvig Langrekken – ut 2022

Adem Güven – ut 2020

– Jeg har tidligere hatt muligheten til å gå til Tippeligaen, og nå kunne jeg sikkert også fått kontrakt hos en annen OBOS-ligaklubb. Men jeg har følelser for KIL og har et ønske om å hjelpe klubben tilbake til OBOS-ligaen, poengterer han.

– Ser du for deg at du blir boende i Kongsvinger også etter karrieren?

– Det er noe jeg har tenkt mye på, men ikke konkludert. Men vi trives som sagt godt her, så det kan fort hende at vi blir boende på Kongsvinger, sier han.

I årets siste seriekamp er det mye som tyder på at 35-åringen er tilbake fra start, etter at han har vært ute med korona. Han kom riktignok innpå mot Grorud sist, men da slet han fortsatt litt med pusten.

– Det er i utgangspunktet en kamp mange tenker at lagene ikke har noe å spille for. Jeg ser ikke slik på det. Vi ønsker å avslutte sesongen med seier og med en viss ære i behold. Med seier kan det hende at vi ikke ender sist, og det er også viktig for oss å unngå, sier Adem, som fortsatt lever i det uvisse om dette blir hans siste KIL-kamp.

Det som er sikkert er at Markus Aanesland forsvinner. Han er aktuell for Bodø/Glimt. Også Riffi Mandanda og Kamer Qaka er spiller som med sikkerhet vil forsvinne etter at det ble nedrykk.

Svensken Simon Marklund var en hit på høsten i fjor, men denne sesongen har han vært en skygge av seg selv og dessuten gått skadet store deler av høsten. Han har kontrakt ut neste sesong, men i følge hans svenske lokalavis Piteå-Tidningen ønsker han å finne seg en klubb på høyere nivå enn PostNord-ligaen.

Ut fra lørdagens trening, kan det se ut til at 18-åringen Jesper Grundt fra Eidskog får sin første kamp fra start. Han går inn i en rolle på midtbanen. Vi tror KIL stiller med følgende lag mot Ull/Kisa:

Riffi Mandanda - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Christian Røer, Herman Solberg Nilsen - Jesper Grundt, Mathias Gjerstrøm, Mac Laham, Harald Holter - Martin Hoel Andersen, Adem Güven.

Powered by Labrador CMS